Baleset

2023.08.18. 09:44

Ezért ugorhat az 1 hónapos jogosítvány!

Közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség azt a fiatalembert, aki alig 1 hónapos jogosítványa birtokában figyelmetlenül hajtott ki a 41-es számú főútra, ahol ütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival.

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a fiatalember 2023. április elején szerzett jogosítványt, majd május közepén egyik vasárnap elkérte az édesanyja személygépkocsiját azért, hogy osztálytársával autózhassanak egyet. Ennek során a kora esti órákban Nyírmada felől a 41-es számú főútra akart kihajtani a vádlott, de a tiltó tábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget a főúton szabályosan közlekedő másik személygépkocsinak.
A két gépkocsi összeütközött, a sofőröknek nem is lett sérülése, de a vétlen járműben utazó nőnek eltört a karja és zúzódott a koponyája, ahogy a vádlott utasának is zúzódásai keletkeztek.
Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől is, mert alapvető közlekedési szabályt szegett meg.
- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában