Újfehértó

2023.08.04. 12:49

Nem hozott bort, a szobaajtó félfájába verte a fejét

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. augusztus 04-én elrendelte Sz. J. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított férfi 2023. július 31. napján egy újfehértói családi házban ittas állapotban szidalmazni kezdte a sértettet, mert nem vitt neki bort. A szóváltás után a gyanúsított megragadta a sértett haját és fejét a szobaajtó félfájába ütötte, amitől az asszony elesett. Ezt követően a gyanúsított három alkalommal, nagy erővel a bal mellkasánál megrúgta, majd két alkalommal tenyérrel arcon ütötte a sértettet - tájékoztatta portálunkat - dr. Resán Dalma, sajtószóvivő.

Ezután a sértett egy pincébe menekült, ahol ismerősei rátaláltak és értesítették a mentőket. A bántalmazás következtében az asszony életveszélyes sérülést szenvedett.

A nyomozás kezdeti szakban van. Bár a gyanúsított büntetlen előéletű, azonban az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmény jellegére, kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére – akár 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – tekintettel, a bíróság döntése szerint megalapozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Figyelemmel továbbá a gyanúsított és a sértett kapcsolatára, és arra, hogy az esetleges tanúk meghallgatására ezt követően fog sor kerülni, alaposan feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a sértett és a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával megkísérelné megnehezíteni a bizonyítást ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene, az ügyész a döntést tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában