Kömörő

2023.09.21. 15:23

Aki tehette, messziről elkerülte az esztergomi robbantót

J. László sokáig Kömörőn élt, a faluban vendégházat is nyitott, ahol gyógymasszőrként dolgozott.

Szon.hu

Fotó: MW

Mint korábban beszámoltunk róla szabolcsi volt az a férfi, aki Esztergomban az intézkedő rendőrökkel együtt magára robbantotta a házát. Tette nyomán a férfi és a TEK egyik kommandósa életét vesztette, több rendőr és tűzoltó súlyos sérüléseket szenvedett. 

– Nem volt verekedős, de nagyon sokszor keveredett szóváltásba, vitába a falubeliekkel, ezért aki csak tehette, messziről elkerülte – fogalmazott egy kömörői olvasónk az esztergomi robbantóval, J. Lászlóval kapcsolatban. Mint azt megírtuk, a férfi Fehérgyarmaton született, Nyíregyházán tanult és sokáig Kömörőn élt, sőt, egy ideig vendégházat üzemeltetett a település polgármesteri hivatala mellett, gyógymasszázzsal foglalkozott. 

– Nem ismertem személyesen, régóta ki van téve az ingatlanra az Eladó!-tábla, de úgy tudom, nem járt haza – mondta el megkeresésünkre Sira Edit, Kömörő polgármestere. 

– Megdöbbentem, amikor kiderült, hogy ő robbantott Esztergomban – árulta el kömörői olvasónk, aki korábban jól ismerte J. Lászlót. 

– Érdekes természete volt, az biztos, ettől függetlenül értelmes ember volt, miután elvégezte a középiskolát, sokáig Budapesten dolgozott. Aztán valamiért hazakerült, akkor nyitotta meg a vendégházat is, de körülbelül öt éve visszament a fővárosba. Legalábbis mi úgy tudtuk, nem hallottam arról, hogy Esztergomba költözött. Nagyon ritkán, de eljött, hogy megnézze a portát, de fordult is vissza, nem maradt sokáig. Úgy tudom, azért nem sikerült eladnia a vendégházat, mert túl sokra tartotta. Egyébként én semmi rosszat nem tudok róla mondani, aki pedig járt hozzá masszázsra, kifejezetten ügyeskezűnek tartotta. 
J. Lászlónak 51 ismerőse van a közösségi oldalán. Olvasónk nincs közöttük, ebből arra következtetett, hogy ez egy új profil.

– Jó ideje nem látom már a megosztásait. Amikor hallottam, hogy milyen szélsőséges gondolatokat fogalmazott meg, kerestem az ismerőseim között, de már nem találtam.  Sajnálom, hogy így alakult az élete, velem mindig normális volt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában