Kékcse, Rétközberencs

2023.09.18. 14:10

Dohánybetakarítás maszekban Kékcsénél

Illegálisan szerzett és feldolgozott dohánylevelekkel buktak meg azok az ügyeskedők, akiket Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyében ellenőriztek munkatársaink – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos közösségi oldalán.

Szon.hu

Forrás: Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldala

A dohánybetakarítási időszakban a pénzügyőrök folyamatosan ellenőrzik a termőterületeket, hogy megakadályozzák a dohánylevelek feketepiacra jutását.
A pénzügyőrök Kékcse és Rétközberencs közelében járőröztek, amikor két ember gyalogolt a dohányszárítók felé. A megkérdezett férfiak azt állították, hogy ajándékba kapott dinnyékért mennek a termőföldre. Munkatársaink nem hagyták magukat félrevezetni, tudták, hogy egyetlen dinnyeföld sincs a közelben. Gyorsan kiderült, hogy inkább „levéltörőkbe” botlottak, akik otthonának ellenőrzésekor több kilónyi dohányterméket találtak, a növények feldolgozásának különböző stádiumában.

A pénzügyőrök észrevettek egy aggódó szomszédot, aki árgus szemekkel követte az eseményeket. Nem mentek el szótlanul a gyanús körülmények mellett, átvizsgálták a 26 éves nő lakását is, ahol vágógépet, mérleget, 38 kilogramm fogyasztási dohányt és 7,6 kilogramm szárított dohánylevelet találtak.

A pénzügyőrök jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást, a csaknem ötmillió forint értékű dohányterméket lefoglalták – írja a NAV.

Felhívjuk a figyelmet, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett, regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalónak. Korábbi ellenőrzéseknél még az is előfordult, hogy tölgyfalevéllel és fűrészporral keverték az illegálisan szerzett dohányterméket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában