Féltékenység

2023.09.28. 09:56

Közel 2 méteres vascsővel ment neki élettársának és két lánygyermekének

Közel 2 méter hosszúságú vascsővel többször is megütötte az élettársát egy férfi, majd rácsapott az eszközzel két lánygyermekére is, amit utólag nagyon megbánt.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség soron kívül bíróság elé állította azt a 42 éves férfit, aki 2023. szeptember 24-én délután a megyeszékhelyhez közeli településen lévő családi házuk udvarán féltékenységből rátámadt az élettársára, és egy közel 2 méter hosszúsású vasból készült rúddal a hátán és karján megütötte a nőt, sőt szúró mozdulatot is tett a sértett irányába - tájékoztatta portálunkat Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő.

A nő segítségére sietett két lánya, akiket az apjuk puszta kézzel megütött, majd tovább ordítozott a ház udvarán. Cselekményét csak akkor fejezte be, amikor a családtagok hívására a rendőrök megjelentek, és ők őrizetbe vették. A fiatalabb lánygyermek 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de nem kérte édesapja megbüntetését, míg a férfi élettársa és nagyobbik lánya esetében egyértelműen arra lehetett következtetni, hogy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket akart nekik okozni, ezért a hatóság hivatalból járt el vele szemben.

A 72 órás őrizet tartama alatt az ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt bíróság elé állította az egyébként büntetlen előéletű férfit, aki beismerő vallomást tett, elmondta, hogy nagyon szereti a családját, és meg is bánta a cselekményét. A bíróság 1 év börtönre ítélte a férfit, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, továbbá elrendelte a pártfogó felügyeletét. Így a férfinek nem kell börtönbe vonulnia, élhet családjával, azonban ha megszegi a pártfogó felügyelet szabályait, esetleg újabb bűncselekményt követ el, akkor számíthat rá, hogy le kell ülnie az 1 év börtönbüntetést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában