Tiszadada

2023.09.29. 11:13

Mentőhelikopter érkezett a 12 éves tiszadadai fiúért, aki összeesett az iskolában

A tornaóra végén esett össze minden előzetes panasz nélkül az a 12 éves fiú, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét Tiszadadára - írta az Országos Mentőszolgálat.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / Magyar Nemzet

Azt írják, hogy a mentésirányító telefonos instrukciói szerint a tanár rögtön megvizsgálta a gyermeket, aki ekkor már nem lélegzett. Azonnal riasztották a legközelebbi esetkocsit és a mentőhelikoptert, miközben a tanárok az utasítások szerint megkezdték az újraélesztést. Az életmentéshez a helyi háziorvos is csatlakozott, a perceken belül kiérkező mentők pedig folytatták az ellátást. A diák életéért még sokáig küzdöttek a tornateremben, míg az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. A mentők stabilizálták a fiú állapotát, majd légi úton szállították kórházba.

– Információim szerint a gyermek mára túl van az életveszélyen – mondta portálunknak Mizser Zsolt. Tiszadada polgármestere szerint a pedagógusok lélekjelenléte példaértékű volt.

– A hetedikes fiút a mentőhelikopter a miskolci kórházba vitte, ahol sikerült stabilizálni az állapotát. Arról sem az iskolának, sem pedig a tanároknak nem volt információja, hogy a gyereknek lett volna korábban bármi komolyabb egészségügyi problémája, ami előidézhette az esetet – tette hozzá a településvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában