Mátészalka

2023.10.07. 07:26

A kibertér veszélyeire hívták fel a figyelmet

A csaló e-mailek és weboldalak veszélyeiről is szó esett a honvédség előadás-sorozatán.

Szon.hu

A honvédség high-tech eszközeit is megtekinthették a fiatalok

Forrás: Fotó: Honvédség

A Mátészalkai SZC Gépészeti Technikum és Kollégium adott otthont a Drónia Roadshow-nak a közelmúltban. Az eseményt az idén már második alkalommal rendezte meg a GTTSZ Drón Tagozata a Magyar Honvédség Kiberműveleti Parancsnokság és a Drónpilóták Országos Egyesületének támogatásával. Dr. Nyikes Zoltán őrnagy, az MH Kiberműveleti Parancsnokság főtisztje a „kiber önvédelemről”, Tigyi István Zsolt, GTTSZ kiberműveleti specialista a kiberbiztonság tudatosításról, míg Örmény Georgina Viktória, a GTTSZ Drón Tagozatának elnöke a drónok felhasználási területeiről tartott előadást a mintegy 260 diáknak és oktatóiknak – tájékoztatott a Magyar Honvédség.

Felismerni és védekezni

Kiemelték: dr. Nyikes Zoltán őrnagy a kibertér és az internet használatának a veszélyeire és az azokkal szembeni önvédelemre hívta fel a figyelmet előadásában, kitérve a csaló e-mailekre és weboldalakra, azok felismerhetőségére, a jelszavak biztonságos alkalmazásának lehetőségeire, továbbá a zsarolóvírus-támadásokkal szembeni védekezésre.
Az előadások után Kertész József őrnagy és a nyíregyházi 5. Hadkiegészítő és Toborzóiroda katonái tájékoztatókkal és lézerlövészettel várták az iskola növendékeit, akik egy VR-szimulátor segítségével izgalmas küldetésekben is részt vehettek. Több helyszínen is nagy volt az érdeklődés, ugyanis a diákok megnézhették a CZ BREN-2 gépkarabélyt és a SCORPION Evo3 géppisztolyt, s felpróbálhattak egy katonai sisakot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában