Mátészalka

2023.10.19. 16:23

Gyakorlatozott a Kraszna Mentőszervezet

Ismét bizonyított a Mátészalkai Járási Önkéntes Mentőszervezet.

Szon.hu

Forrás: katasztrófavédelem

A Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén 2023. október 18-án 04:00 – 05:00 óra között a Mátészalkai Járási „Kraszna” Önkéntes Mentőszervezetbe beosztottak részére riasztási gyakorlatot rendeltek el a települések polgármesterei, amelyen a riasztott 30 főből, 30 fő volt elérhető. 

Ezután tartották meg a mentőszervezet nemzeti minősítést megújító gyakorlatát, amelynek keretében először elméleti felkészítésben részesületek az önkéntes tagok, majd kezdődött a gyakorlati munkavégzés. A mentőszervezet tagjai nyúlgát, bordás megtámasztás és buzgár ellennyomó medence építését, szivattyúzási munkálatokat is végeztek. A minősítő bizottság megfelelőre értékelte a gyakorlatot, így a Mátészalkai Járási „Kraszna” Önkéntes Mentőszervezet megújította az alapvető vízkár-elhárítási szakterületi minősítését - írta Kissné Kocsis Zita c. tűzoltó zászlós, katasztrófavédelmi megbízott, Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában