Hodász, Mátészalka

2023.10.31. 10:17

Hajmeresztő! - Majdnem összeütközött két vonat Hodásznál

A Mátészalkáról induló személyvonat nem állt meg a kijelölt helyen, majdnem baleset lett a vége.

Szon.hu

Kis híján baleset történt hétfő reggel Hodász vasútállomása közelében, miután egy Mátészalkáról elindult személyvonat nem állt meg a kijelölt helyen.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a MÁV Zrt.-t.

– Október 30-án, hétfőn, a Mátészalkáról 6 óra 24 perckor Debrecenbe elindult személyvonat 6 óra 33 perckor Hodász állomáson nem állt meg a kijelölt helyen és áthaladt egy másik vonat számára beállított váltón. Ennek következtében a váltó megrongálódott – tájékoztatta portálunkat a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A vasúttársaság hozzátette, a helyszíni vizsgálat és helyreállítás ideje alatt nem közlekedhettek a vonatok Nyírbátor és Hodász között.

Miután észlelték a problémát, a motorvonat visszatért a mátészalkai állomásra, ahol az utasok a peronon leszállhattak. Eközben a másik irányból érkező, a Debrecenből Fehérgyarmatra közlekedő vonat, mely akkor mintegy 1,2 kilométerre volt a hodászi állomástól, biztonságosan megállt egy, az állomásra behaladást tiltó jelző előtt.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának tájékoztatása szerint a két vonaton összesen negyvenen utaztak.

– Az utasaink biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki. Az eset körülményeit a vasúttársaság, a közlekedésbiztonsági szervezet és a rendőrség is vizsgálja. A fennakadás ideje alatt Nyírbátor és Mátészalka között pótlóbuszok szállították az utasokat, a menetrend késő délelőtt állt helyre a Debrecen–Nyírbátor–Mátészalka vonalon – zárta tájékoztatását a vasúttársaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában