Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.10.26. 16:16

Nemzeti minősítést megújító gyakorlatok

Október 25-én és 26-án több mentőszervezet újította meg nemzeti minősítését vármegyénkben - írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szon.hu

Fotó: katasztrófavédelem

Október 25-e, szerda:

Ramocsaházán tartották meg a Baktalórántházai Járási „Dégenfeld” Önkéntes Mentőszervezet, továbbá a Laskodi-, a Nyíribronyi-, a Petneházai- és a Ramocsaházai Települési Önkéntes Mentőszervezet nemzeti minősítést megújító gyakorlatát. A nap riasztási gyakorlattal kezdődött, majd az elméleti felkészítést gyakorlati munkavégzés követte, amely keretében a mentőszervezetek tagjai, összesen negyvenen többek között nyúlgát, bordás megtámasztás és buzgár ellennyomó medence építését, szivattyúzási munkálatokat végeztek.

Október 26-a, csütörtök:

A Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén 04:00 – 05:00 óra között a települések – Kisléta, Pócspetri, Nyírgyulaj, Nyírgelse – polgármesterei a Nyírbátor Járási „Bátor” Önkéntes Mentőszervezetbe beosztottak részére riasztási gyakorlatot rendeltek el, melyen a 30 főből mindenki elérhető volt. A riasztási gyakorlatot a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője megfelelőre értékelte.

A riasztási gyakorlatot követte a nemzeti minősítést megújító gyakorlatok. A Nyírbátori Járási „Bátor” Önkéntes Mentőszervezet, a Kislétai-, a Pócspetri-, a Nyírgyulaj-, illetve a Nyírgelsei Települési Önkéntes Mentőszervezet tagjai, összesen negyvennyolcan elméleti felkészítésben részesültek, majd ezt követte a gyakorlati munkavégzés, ahol többek között bordás megtámasztást, buzgár ellennyomó medencét valamint nyúlgátat építettek.

A gyakorlatokat a minősítő bizottságok megfelelőre értékelték, így a mentőszervezetek az alapvető vízkár-elhárítási szakterületi minősítésüket újították meg.

Orosz Lászlóné c. tű. zászlós, katasztrófavédelmi megbízott (Baktalórántháza) és Hegedüs-Szvára Nikoletta ra., katasztrófavédelmi megbízott (Nyírbátor)

Fotók: katasztrófavédelem

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában