Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.10.10. 09:17

Október 9-ei tűzoltói beavatkozások

Szon.hu

Forrás: Katasztrófavédelem.hu

Lerakódott égéstermék gyulladt meg egy nyíregyházi, Orgona utcai ház kéményében hétfő este, miután a tulajdonosok begyújtottak a cserépkályhájukba. A helyi hivatásos tűzoltók az égő, parázsló részeket kéziszerszámokkal eltávolították. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.
Elektromos kötődoboz és vezetékek égtek egy baktalórántházi családi ház közlekedőjében. A tulajdonos azonnal értesítette a tűzoltókat, majd áramtalanította a házat. A helyi hivatásos tűzoltók az égő dobozfedelet eltávolították, az izzást megszüntették. A tűz nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt. A ház áramellátás nélkül maradt, így fűtése nem volt a továbbiakban biztosított, ezért az ott lakó három ember elhelyezéséről átmenetileg gondoskodtak. 
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy géberjéni családi házban. A mátészalkai hivatásos tűzoltók mérései alacsony értékben mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét a József Attila utcai ingatlanban. Személyi sérülés nem történt, az esetről értesítették a kéményseprőket.

Megsérült egy gázvezeték csonkja tárcsázási munkálatok közben egy szántóföld mellett, Tiszanagyfalunál. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók megszüntették a gázszivárgást és biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában