Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.10.13. 12:50

Száraz fű lángolt Leveleken, karambol Kölcsén

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Szon.hu

Forrás: Katasztrófavédelem.hu

Busz és személygépkocsi ütközött össze a teremi Sport utca elején.
A menterend szerint közlekedő autóbuszon harmincan utaztak, sérülést senki nem szenvedett közülük. Az autóban csak a sofőr utazott, őt a nyírbátori hivatásos tűzoltók emelték ki, a mentőszolgálatnak átadták. A tűzoltók a közúti akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. (Fotók a Galériában)

Két balesethez is vonultak tegnap a nyíregyházi hivatásos tűzoltók. Városukban, az Árpád utcában két személygépkocsi karambolozott. Az egyik jármű villanyoszlopnak csapódott, az oszlop nem sérült. Az egység áramtalanította az autókat, majd a közúti akadályt megszüntették. 

A Szabolcs utcában szintén két személygépkocsi ütközött össze. A járművekben összesen négyen utaztak, személyi sérülés nem történt. A helyi tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették az a forgalmi akadályt, átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Parkoló autónak ütközött egy személygépkocsi a kölcsei Kölcsey utcában. A parkoló autó az ütközés következtében az oldalára borult. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Három köbméter cirokmag izzott, füstölt egy ibrányi terményszárítóban tegnap. A helyi önkormányzati tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal szüntették meg a füstölést, majd hőkamerás megfigyelés mellett a terményszárító leürítését felügyelték.

Lakóházat és a járókelőket is veszélyeztette egy megdőlt nagy méretű diófa a csengeri Foglár utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész és kihúzós létra segítségével távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt. 

Lángolt a száraz fű a leveleki Rákóczi utcában, egy lakatlan ház kertjében. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal oltották el a háromszáz négyzetméteres tüzet. 
Kékcsén, a Vörösmarty utcában száz négyzetméteren égett a száraz fű. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Lerakódott korom izzott egy nyírbátori családi ház kéményében. A helyi hivatásos tűzoltók az izzó részeket kéziszerszámokkal távolították el. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A ház fűtése más módon megoldható.

Fotó: Nyírbátor HTP

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában