Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.10.30. 12:41

Viharos szél, megbontott tető, kidőlt fák Szabolcsban

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Szon.hu

2023 negyvenharmadik hétvégéjén harminchét segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba - tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Pénteken két személygépkocsi ütközött össze Nagyecseden. A baleset során két villanyoszlop kitört. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig.

Lesodródott az útról egy személygépkocsi Nyírtura és Nyírpazony között. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Nyíregyházán, a Westsik Vilmos utcában két személygépkocsi ütközött össze. A város hivatásos tűzoltói a járművek áramtalanítását, valamint a közúti akadály megszüntetését végezték el.

Lesodródott az útról és fának ütközött egy személygépkocsi Mátészalkán. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanítását végezték el.

Pénteken több helyszínen, több mint tíz esetben avatkoztak be vármegyénk tűzoltóegységei a viharos erejű szél miatt. Tiszaadony és Barabás, Kisvarsány és Kisnamény között, Nyírteleknél, valamint a 3834-es úton Nyíregyházánál úttestre dőlt fa, amely akadályozta a forgalmat. Nyíregyházán egy Rákóczi utcai társasház negyedik emeleti lakásának erkély előtetőjét bontotta meg a szél, amely leszakadt és az utcára esett. Nyíregyházán, a Vécsey közben garázssorra, a Garibaldi utcában parkoló személygépkocsira dőlt fa. A beavatkozók motoros láncfűrésszel távolították el a fákat. Tiszabezdéden családi ház kéményének beton koszorúját szakította le a szél. A záhonyi hivatásos tűzoltók dugólétra és kéziszerszámok segítségével a kémény még veszélyes, meglazult részeit visszabontották.

Szombaton műanyag hulladéktárolóban égett papír Nyíregyházán, a Vasvári Pál utcában. A város hivatásos tűzoltói a tüzet gyorssugárral oltották el.

Nyíregyházán, a Csillagvirág utcában fa ága lehasadt, a Boxer utcában kerítésre borult fa. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói számolták fel a káreseteket, motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal.

Vasárnap jelzett a szén-monoxid érzékelő egy nyírcsászári családi házban. A nyírbátori hivatásos tűzoltók az ingatlanban ahol gázkonvektor üzemelt, méréseket végeztek, amelyek igazolták a színtelen szagtalan gáz jelenlétét, majd átszellőztették a házat. A gázszolgáltató szakemberei kizárták a szolgáltatásból a konvektort.

Az út menti árokba csapódott egy személygépkocsi az M3-as autópályán Nyíregyházánál. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsit.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Tuzséron. Az ütközés következtében az oszlop kitört, vaskerítésre és részben az út menti lakóingatlanra dőlt. A záhonyi hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, áramtalanították a járművet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában