Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.11.02. 08:27

Balesetek, kidőlt fa, megdőlt gázkémény

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Szon.hu

Több tűzoltói beavatkozás is történt október utolsó és november első napján - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kedden gázszagot éreztek egy túristvándi családi házban. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók a konyhában rosszul felszerelt propán bután gázpalackot lecsatlakoztatták, kivitték a szabadba, majd átszellőztették a házat.

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi a 36-os főút 46-os kilométerszelvényénél, egy körforgalomnál. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amely forgalmi akadályt nem képezett.

Légvezetékre dőlt egy nagy méretű fa Gávavencsellő és Balsa között. Az áramszolgáltató szakemberei az érintett szakasz áramtalanítását elvégezték, majd az ibrányi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Két személygépkocsi ütközött a nyíregyházi Simai út elején. Személyi sérülés nem történt. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a közúti akadályt.

Szerdán farakás égett négy négyzetméteren a nyíregyházi Pásztor utcában, egy hétvégi telken. A helyi hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Lesodródott az útról, fának ütközött, majd kigyulladt egy személygépkocsi a 41-es főút 46-os kilométerszelvényénél, Vásárosnamény és Pusztadobos között. Az autóban ketten utaztak, őket a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt arra közlekedők menekítették ki az autóból. A tűzoltók egy gyorssugárral, habosított vízzel oltották el a már egész terjedelmében égő járművet.

A szomszédos ingatlant veszélyeztette egy nyíregyházi, Deák Ferenc utcai családi ház megdőlt gázkéménye. A helyi hivatásos tűzoltók a veszélyes kéményrészt eltávolították. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel a ház fűtése más módon megoldott.

Összeütközött két személygépkocsi szerda délután a 4-es főúton, Nyíregyháza közelében. Az M3-as autópálya lehajtójánál történt balesethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak. A két autóban összesen négyen utaztak, sérülést senki nem szenvedett, ám az egyik autóban az egyik utas bent rekedt, mert beszorult az ajtó. A tűzoltók a jármű ajtaját kifeszítették, majd kisegítették az utast. Az egység áramtalanította a gépkocsikat, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntette a közúti akadályt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában