Nyíregyháza

2023.11.23. 10:23

Hálapénz miatt vitte el a rendőrség a nyíregyházi főorvost (Videó)

A rendelőjében a fiókokban borítékokban találták meg a tízezreseket.

Szon.hu

Forrás: Police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának nyomozói tetten értek egy főorvost és egy asszisztenst, akik a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért rendszeresen készpénzt fogadtak el.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy nyíregyházi főorvos és egy nyíregyházi asszisztens ellen. A nyomozók az egészségügyi dolgozókat 2023. november 21-én a munkahelyükön tetten érték, onnan a rendőr-főkapitányságra előállították, ahol kihallgatták őket. A megalapozott gyanú szerint a 60 éves főorvos és az 59 éves asszisztens több alkalommal fogadtak el betegektől, illetve azok hozzátartozóitól hálapénzt a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban jártak el. A jogszabály által tiltott pénzügyi juttatások elfogadásával a főorvos és az asszisztens rendszeres jövedelemre tettek szert.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának nyomozói a főorvost és az asszisztenst gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A nyomozás a teljes körű felderítéssel folytatódik és várható, hogy a vesztegető oldalon állók jelenlegi létszáma bővülni fog – írja a police.hu. 

Az üggyel kapcsolatban szerkesztőségünk kérdésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház közölte: 

Az őrizetbe vett főorvos és asszisztensének kiesése a gyógyító munkából nem befolyásolja betegeink zökkenőmentes ellátását. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház, ahogyan eddig is, elítéli a hálapénz gyakorlatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában