NAV

2023.11.13. 13:17

Milliókat érő terméket a nyíregyházi piacon vette (Videó)

Egy mikepércsi melléképületben várakozott eladásra az előre csomagolt füstölnivaló. A sufni értékét milliókkal növelte meg a benne tartott dohány, amit munkatársaink a 61 éves férfinál találtak.

Szon.hu

Forrás: Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldala


Október végén az idős ember lakásán először a rendőrség ellenőrzött, majd, amikor a melléképületbe is benéztek, egy dohánnyal kitömött nagy fekete bőröndöt és egy sporttáskát találtak. A több mint 21 kilogramm, zacskókba kiadagolt füstölnivaló láttán értesítették a pénzügyőröket. Az ingatlan tulajdonosa azt mondta, hogy a dohányt a nyíregyházi piacon vásárolta, amelyből néhány zacskóval már túl is adott. Munkatársaink lefoglalták a 2,3 millió forint értékű terméket. A férfi a törvénysértés okán több millió forint jövedéki bírságra számíthat és költségvetési csalás bűncselekménye miatt is felelnie kell.
Felhívjuk a figyelmet, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak. olvasható és látható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában