Katasztrófavédelem

2023.11.15. 10:51

Több helyen oltottak lángokat kedden a térségbeli tűzoltók

Tűz keletkezett egy kemecsei terményszárítóban kedd hajnalban

Szon.hu

Forrás: Katasztrófavédelem.hu

A katasztrófavédelemhez öt óra előtt érkezett a jelzés, mely szerint Kemecse külterületén, egy terményszárító tetejénél lángokat láttak. Egy tizenkét méter magas siló szellőztető ventilátora égett, így kapott lángra körülbelül negyven tonna tárolt szemes kukorica. A helyszínre három járművel vonultak a nyíregyházi hivatásos tűzoltók, akik a szárító alját megbontva, létraszerrel is oltották a tüzet. A beavatkozást egy munkagép is segítette, amellyel szabad területre hordták az izzó terményt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral végezték az oltást, majd visszahűtötték a terményszárítót.

 

Lerakódott korom izzott egy zajtai családi ház kéményében, amely felforrósodott, a fa áthidaló beizzott és a tűz tovább terjedt az ajtótokra is. A csengeri önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendővel oltották el a tüzet. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket. - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában