Nyíregyháza

2023.11.25. 07:30

Többnemzeti gyakorlaton is helytálltak a tartalékosok

A 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred kötelékéből közel 190 tartalékos vett részt a gyakorlaton.

Miklós István

Ismét remekül teljesítettek a területvédelmi ezred tartalékosai

Forrás: Fotó: Honvédség

Ahogy arról lapunkban is beszámoltunk, nagyszabású, többnemzeti hadgyakorlatot tartottak a közlemúltban hazánkban, mely vármegyénket is érintette. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred állományába tartozó tartalékos katonák is részt vettek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti gyakorlaton, amely az ország védelmi igazgatási rendszerét is tesztelte.

Eredményes felkészülés

A gyakorlat hetén közel 190 tartalékos katona vonult be a területvédelmi ezred három zászlóaljának települési helyeire Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében, hogy célfelkészítésen vegyen részt, mielőtt megkezdte meghatározott feladatait a három észak-keleti vármegye területén – tájékoztatta lapunkat a területvédelmi ezred. Azt is tudatták, a felkészülési időszak során az általános lőkiképzési ismeretek mellett a katonák gyakorolták az ellenőrző-áteresztő pont telepítését, üzemeltetését, konvojok kísérését és közelbiztosítását, valamint az őrszolgálati feladatok ellátását.
A gyakorlat többek között lehetőséget teremtett az ezred együttműködésének fejlesztésére a műveleti alakulatokkal, közigazgatási szervekkel, továbbá a társszervekkel.
Az Adaptive Hussars 2023 gyakorlatra bevonult tartalékos katonák és az ideiglenesen oda vezényelt hallgatók szolgálata november 18-án fejeződött be.

Kiválóan teljesítettek

A november közepén kezdődött gyakorlaton a területvédelmi ezred tartalékosai az MH Ludovika Zászlóalj harmadéves honvéd tisztjelöltjeivel közösen hajtottak végre őrzés-védelmi feladatokat Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kijelölt területein.
Vantal Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka megköszönte a honvéd tisztjelöltek és a tartalékos katonák részvételét, helytállását, felkészült szolgálatukat, amelyet a gyakorlat során tanúsítottak. A parancsnok kiemelte, a tartalékos katonák ismét bebizonyították, hogy polgári életük mellett, szabadidejüket is feláldozva mindig készek a haza szolgálatára, és számíthatnak rájuk a magyar emberek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában