Kisvárda

2023.12.11. 16:27

Kisvárdán is vizsgáztak a referensek

Öten tettek sikeres vizsgát.

Szon.hu

Közbiztonsági referens: A polgármester a Vbö. 58. § (2) bekezdés e) pontjára figyelemmel a védelmi és biztonsági feladat ellátására való felkészülés és a védekezéssel összefüggő feladat ellátása érdekében közbiztonsági referenst is kijelölhet, aki többek között a katasztrófák elleni védekezésre való felkészülési, valamint a védekezési, helyreállítási szakmai feladatokban működik közre.

A Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területéről négy településről (Tiszaszentmárton, Tiszatelek, Gyulaháza és Nyírkarász) összesen öten jelentkeztek közbiztonsági referensek alapképzésére a közelmúltban. A felkészítés után a résztvevők írásbeli és szóbeli vizsgán adtak számot az elsajátított katasztrófavédelmi ismereteikről.

Az eredményes, december 8-ai vizsgákat követően Kovács Szabolcs tűzoltó alezredes, a vármegyei iparbiztonsági főfelügyelő, a vizsgabizottság nevében, elnökként gratulált az új közbiztonsági referenseknek. Aros László tűzoltó alezredes, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője jó munkát kívánt az elkövetkezendő feladatokhoz, és átadta részükre a vizsgabizonyítványokat.

Fotók: Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában