NAV

2023.12.09. 19:47

Százmilliós fogás a szabolcsi fáskamrában! (videó)

Százmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak munkatársaink egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülés udvarának melléképületében - írta a NAV.

Szon.hu

Forrás: NAV

Előzetes bűnügyi információk alapján, egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülés ingatlanját vizsgálták át a pénzügyőrök. A padlást, a pincét, de még a gazdasági épületeket is alaposan átnézték, akiknek Lili, a NAV cigaretta- és bankjegykereső kutyája volt a segítségükre. A baromfiudvar melletti épületben, az egyik lelakatolt ajtó mögött, több mint 46 ezer doboz adózatlan cigaretta volt elrejtve. A házban élő férfi azt mondta, hogy a kamrát kölcsönadta az egyik ismerősének, csak azt nem tudta, hogy milyen célból. A pénzügyőrök a falusi ház sufnijában talált mintegy 100 millió forint értékű csempészcigarettát lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak. A jogsértés elkövetője akár százmillió forint bírsággal is számolhat.

Lili beszerzéséhez az Európai Unió CCEI programja nyújtott pénzügyi támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában