Nyíregyháza

2024.01.19. 11:07

Busznak ütközött Nyíregyházán, majd elhajtott

Megállás nélkül hajtott tovább a sofőr, aki nekiütközött egy helyi járatú autóbusznak. A sofőr igen erős ittas állapotban volt – az ügyészség vádat emelt ellene.

Szon.hu

Fotó: Ügyészség

2023 júliusában a középkorú férfi miután nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, a barátja által kölcsön adott személygépkocsiba beült, és Nyíregyháza belvárosában a Szegfű utcán közlekedett, amikor erősen ittas állapota miatt a külső sávba történő átsorolása során, nekiütközött a szabályosan közlekedő 17-es autóbusznak.

Az ütközés nagy hanghatással és rongálódással járt mindkét járműben, ezért azt észlelnie kellett a vádlottnak is, ennek ellenére megállás nélkül tovább hajtott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy az autóbuszon utazó személyek közül bárki megsérülte-e. A buszsofőr megjegyezte a személygépkocsi rendszámát, így a férfit a rendőrök otthonából hamar előállították.

Az ügyészség a balesetet okozó férfit ittas járművezetéssel és cserbenhagyással vádolja, vele szemben pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt - tájékoztatott Dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában