Nagydobos

2024.01.24. 17:10

Egy szúrással ölte meg élettársát, letartóztatta a bíróság a nőt

Emberölés bűntette miatt indult eljárásban rendelte el 2024. január 24-én a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója B.A. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

Szon.hu

Fotó: Gazdag Mihaly

A megalapozott gyanú szerint 2024. január 21-én az esti órákban a gyanúsított nő a Szabolcs vármegyei otthonuk konyhájában vitatkozott élettársával.

A veszekedés hevében az asszony felkapott az asztalról egy tizenkettő centiméter pengehosszúságú kést és azzal megszúrta a férfi bal alkarját, valamint a mellkasának bal oldalát, mely utóbbi szúrástól a sértett a helyszínen elhalálozott.

A gyanúsított büntetlen előéletű, jelenleg azonban öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, kiemelt tárgyi súlyú bűncselkemény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság. A bíróság megállapította, hogy az ügyben a nyomozás még kezdeti szakban van, további tanúk kihallgatása szükséges. Erre tekintettel a bíróság döntése szerint fennáll annak veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén másokat, akár már kihallgatott, vagy még ki nem hallgatott személyeket befolyásolna, rá nézve kedvező vallomás megtételére kérné. 

Mindezek alapján a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását. 

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - tájékoztatta portálunkat dr. Szim-Resán Dalma, sajtószóvivő.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában