Figyelmezető lövések

2024.01.03. 19:14

Lövések az ukrán–magyar határon: hadköteles férfiakat tartóztattak fel az ukrán határőrök

Figyelmeztető lövésekkel állítottak meg az ukrán határőrök 12 határsértőt január 2-án, kedden az ukrán–magyar zöldhatáron - írta a kiszo.net.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / MTI/VADNAI SZABOLCS

Az esetről az Ukrán Állami Határőrszolgálat számolt be honlapján szerdán. A Munkácsi Határőrosztag asztélyi kirendeltségének munkatársai kedden napközben figyeltek fel a 12 fős csoportra, akik gyalog haladtak Magyarország felé.

Mozgósítás és határzár – így búcsúzunk 2023-tól...

A hadköteles korú férfiakból álló csoport nem állt meg az egyenruhások felszólítására. A határőrök több levegőbe leadott lövéssel késztették megállásra a határsértőket.
Az előzetes vizsgálat során kiderült, hogy az elfogott személyek kárpátaljai lakosok. Tiltott határátlépési kísérlet miatt indult ellenük hatósági eljárás.

Hányan próbálták meg illegálisan átlépni a határt?

Az akció keretében sikerült beazonosítani és elfogni azt a személyt, aki a határhoz szállította a férfiakat. Az embercsempésznek fejenként 12 ezer hrivnyát fizettek a férfiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában