Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.02.20. 16:46

Alkotói pályázatok a katasztrófavédelemnél

Szon.hu

A Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága. A pályázat egyik idei témája a „Füstérzékelő életet menthet” szlogenhez kötődik, a másik pedig a magyar–török kulturális évadhoz, amelynek „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” a jelmondata (Gróf Széchenyi Ödön alapította a magyar és a török tűzoltóságot is). A diákok három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak kézműves alkotással, és korcsoport nélkül digitális alkotással. Emellett a történelmi témát kedvelők irodalmi műveiken keresztül is bemutathatják Gróf Széchenyi Ödön életét és munkásságát.

A pályaműveket korcsoport és kategória megjelöléssel április 21-ig lehet benyújtani postán vagy e-mailen, előzetes egyeztetés után akár személyesen is, a fővárosi vagy a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságokon. 

Az országos bírálóbizottság elnöke Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A vármegyei pályázat védnöke Varga Béla tűzoltó dandártábornok, a területi tűzmegelőzési bizottság elnöke. 

A területi versenyek első helyezettjei részt vesznek az országos versenyen, amelynek díjátadó ünnepsége június 14-én Budapesten, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában lesz. Az országos verseny győztesei értékes díjakban és különdíjakban részesülnek. Az az iskola, amelyből az iskola teljes létszámához viszonyítva a legtöbb pályázat érkezik, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2024” címet, amely együtt jár egy iskolai tűzoltó-bemutatóval és tűzvédelmi oktatással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában