Katasztrófavédelem

2024.02.28. 08:49

Balesetek, tűzesetek is voltak kedden térségünkben

Szon.hu

A fehérgyarmati tűzeset

Forrás: Fotó: katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem munkatársait az alábbi esetekben riasztották vármegyénkben:

•Tűz ütött ki egy mintegy ezerhatszáz négyzetméter alapterületű csarnokban Fehérgyarmatnál, tegnap kora délután. Az épületben építőipari anyagokat, különböző gépeket tároltak. A fehérgyarmati, mátészalkai és nyírbátori hivatásos tűzoltók, huszonöt beavatkozó a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett összesen hét vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A munkálatok során az egységek több gázpalackot vittek ki az épületből. Személyi sérülés nem történt.

•Gázszivárgást észleltek egy tiszavasvári családi ház udvaránál a tulajdonosok, egy használaton kívüli gázcsonknál. A helyi önkormányzati tűzoltók a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig a helyszínt biztosították. A szolgáltató munkatársai a tömítést kicserélték, a szivárgást megszüntették.

•Két személygépkocsi ütközött össze az M3-as autópálya 248-as kilométerszelvényénél, Nagykálló térségében tegnap kora este. A Vásárosnamény felé vezető oldalon történt baleset után a nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők két embert könnyebb sérülésekkel láttak el a helyszínen, kórházba senkit nem szállítottak. Az érintett szakaszon a műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés idejére egy sávon haladt a forgalom. 

•Több szabadtéri tűz keletkezett tegnap Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Kótajban, a Vasút és Hunyadi utca között ötszáz négyzetméteren lángolt a száraz fű, a rakamazi Nefelejcs utca egyik üres telkén kétszázötven négyzetméteren égett az aljnövényzet. A 3635-ös útnál, Nyírteleknél kétszáz négyzetméteren, Geszteréd és Balkány között tíz négyzetméteren égett a száraz fű. A helyszíneken a nyíregyházi hivatásos, a rakamazi önkéntes, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók fékezték meg a szabadtéri lángokat.

•Lerakódott korom izzott egy tiszavasvári, Szabó Magda utcai családi ház kéményében. A helyi önkormányzati tűzoltók az izzó részeket kéziszerszámokkal távolították el. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

-olvasható a katasztrófavédelem weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában