Katasztrófavédelem

2024.02.06. 08:33

Három helyen is felbukkant a gyilkos gáz!

Szon.hu

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

Tegnap három szabolcs-szatmár-beregi ingatlanban is kimutatták a tűzoltók mérései a szén-monoxidot!

Nyíregyházán, a Legyező utcában, egy sorházi lakás fürdőszobájában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő jelzett, helyesen. A helyiségben egy gázüzemű vízmelegítő üzemelt az érzékelő jelzésekor. 

A nyíregyházi Kert utcán, egy négy emeletes társasházi lakásban, a gázüzemű vízmelegítő működése közben furcsa szagot érzett a tulajdonos, erről tett telefonon bejelentést. A helyi hivatásos tűzoltók mérései ebben az ingatlanban is kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy újfehértói családi ház kazánházában. A helyi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonosok megkezdték a szellőztetést. Az egység kiérkezése után rekonstruálta a helyszínt és a körülményeket, majd méréseket végzett. A kazánházban szintén kimutatták a szén-monoxidot.

A gázszolgáltató szakemberei az érintett készülékeket kizárták a szolgáltatásból, az esetekről értesítették a kéményseprőket. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

A tüzelő- és fűtőberendezések helyes használatáról és a szén-monoxid-mérgezés elkerülésének módjairól is tájékozódhatnak az érdeklődők a legfrissebb katasztrófavédelmi tesztben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában