Bujtos

2024.02.02. 11:17

Két társa nézte, mit művel a 17 éves fiú Nyíregyházán...

Javítóintézetbe kerülhet az a fiatalkorú, aki tavaly áprilisban rongált meg egy italautomatát a Bujtosi Szabadidő Parkban, majd néhány hónappal később egy gyermeket vett rá a lopásra.

Szon.hu

A megrongált italautomata

Forrás: Fotó: Magyarország Ügyészsége

A 17 éves fiú gyermekvédelmi gondoskodásban él, azonban a gyermekotthonból rendszeresen megszökik. 2023 áprilisában az egyik éjszakát barátaival Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidő Parkban töltötte, amikor elhatározták, hogy az ott lévő italautomatát feltörik, és abból pénzt, illetve különböző termékeket lopnak el.

A fiatalkorú vádlott az italautomata plexi borítását lábbal berúgta, miközben két társa figyelt. A védőborítás ugyan betört, azonban a fiatalok sem a készpénzt, sem pedig a termékeket nem tudták ellopni, így távoztak. A rongálással azonban több mint 250.000 Ft kárt okoztak.

Néhány hónap múlva a fiatal fiú egy gyermeket vett rá arra, hogy szerezze meg egy fiatal lány táskáját. A gyermekkorú a padon ülő sértett előtt elszaladt, és felkapta mellőle a kézitáskát, majd társának átadta, aki abból 3.000.-Ft-ot vett ki.
Az ügyészség a fiatalkorú vádlottat két rendbeli lopással vádolja, és vele szemben javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozta. -tájékoztatta portálunkat Dr. B-B. Emese helyettes sajtószóvívő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában