Tűz

2024.02.08. 08:31

Megérkezett térségünkbe is az eső, ám szerdán még száraz idő volt, és több helyen keletkezett szabadtéri tűz

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Öt hektár gondozatlan területen égett foltokban a nádas és a bozótos tegnap a kemecsei Móra Ferenc utca mellett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók két gyorssugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. 

Kidőlt nagy méretű fa az ilki Petőfi Sándor utca végén. A fa leszakította a villanyvezetéket, amely begyújtotta az aljnövényzetet száz méter hosszan. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az áramszolgáltató szakemberei a vezeték kiszakaszolását elvégezték, majd megkezdték a helyreállítást. Két óra időtartamra, hétszáz fogyasztási helyet érintett áramkimaradás.

Egy nyírpazonyi hétvégi telken is lángolt a száraz aljnövényzet szerdán. A tűz átterjedt a kerti WC-re, mely teljes terjedelmében égett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

A 4116-os út 12-es kilométerszelvényénél, Ópályi térségében két kilométer hosszan égett a száraz fű a kanális parton. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

További szabadtéri tüzek voltak a leveleki Virág utcában, a nábrádi Baross utca végén. A helyszíneken a baktalórántházi és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be. - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában