Katasztrófavédelem

2024.02.06. 08:45

Pusztított a szél Szabolcsban

Szon.hu

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

Az erős szél miatt több fa légvezetékre, úttestre dőlt Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is - írta a katasztrófavédelem.

A 4-es főút 265-ös kilométerszelvényénél, Nyíregyházánál félpályás útzárat képezett egy nyolc méteres fa. Érpatak és Újfehértó között a 49121-es útra, Székely és Nyírtét között a 4103-as útra dőlt ki egy-egy nagy méretű akácfa. Érpatak és Nagykálló között huszonöt méteres nyárfa képezett teljes útzárat. Nyírvasvárinál, a Bátorligeti bekötő úton két akác is kidőlt, az egyiket villanyvezeték tartotta. A helyszíneken a nyíregyházi és nyírbátori hivatásos, az újfehértói önkormányzati, valamint a demecseri önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel, kéziszerszámokkal távolították el a fákat.

Tiszavasváriban egy négy emeletes társasház oldalán kétszáz négyzetméteren bontotta meg a szigetelést az erős szél. A helyi önkormányzati tűzoltók a lelógó, sérült részeket eltávolították. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában