Rendőrség

2024.03.01. 10:41

Szakmai fórum fiatalkorúak eltűnéséről

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a gyermekek eltűnése miatt indított eljárásokat.

Szon.hu

Forrás: Police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya fiatalkorúak eltűnésének ügyében körözési fórumot tartott 2024. február 28-án. A szakmai konzultáción a vármegye bűnügyi osztályának vezetői, valamint a rendőrkapitányságok fiatalkorúak eltűnésével foglalkozó körözési előadói vettek részt. A megbeszélésen Brandl Csilla r. alezredes, a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Körözési Nyilvántartó és Szakirányító Főosztály Szakirányító és Koordinációs Osztály vezetője tartott előadást a körözési tevékenységről. Elmondta, hogy 2023-ban Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében indult a legtöbb eljárás fiatalkorúak eltűnésével kapcsolatban, akik döntően a gondozásba vettek, a lakóotthonokban, nevelőszülőknél elhelyezettek közül kerültek ki.
Brandl Csilla r. alezredes fiatalkorúak eltűnésének felderítésében végzett kiemelkedő munkájáért elismerésben részesítette Izsvák Zoltán r. zászlóst, a Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársát.
A vármegye elmúlt évi körözési tevékenységét a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ erős színvonalúnak értékelte. - olvasható a police.hu oldalon.

Mit tegyen, ha eltűnt a gyermeke?

  • Ellenőrizze azt a helyet, ahol tudomása szerint a gyermeknek tartózkodnia kell;
    – azokat a helyeket, amelyeket kedvel, gyakran látogat;
    – a kapcsolatrendszerét; a barátait, a rokonait, az ismerőseit!
  • A közösségi oldalakon rövid idő alatt nagyszámú felhasználó tudomására hozható az eltűnése, tegye közzé!
  • Értesítse a rendőrséget személyesen vagy a 112-es segélyhí

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában