Lopás

2024.04.19. 08:46

8 nap alatt 8 kerékpárt lopott Nyíregyháza belvárosában

Letartóztatását indítványozza az ügyészség annak a férfinek, aki 8 nap alatt 8 kerékpárt lopott Nyíregyháza belvárosában.

Szon.hu

A 60-as évei közepén járó hajléktalan férfi 2024. április 7-én szabadult a börtönből feltételes kedvezménnyel, azonban két nap múlva ismét bűnbe esett. Április 9 és 17. napja között 8 lezárt kerékpárt lopott el nyíregyháza belvárosában lévő társasházból, iskola illetve üzletek elől.

A férfi, válogatás nélkül, női és férfi kerékpárt is magával vitt úgy, hogy azokról a lakatokat lefeszegette, mígnem április 17-én a nyomozó hatóság őrizetbe vette.

Az ügyészség indítványozza a férfi letartóztatását, mert hajléktalan életmódja miatt feltehető, hogy más módon az eljárási cselekményeken való jelenléte nem biztosítható, illetve többszörösen büntetett előéletére tekintettel a bűnismétléstől is alappal lehet tartani - tájékoztatott Borsodi Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában