Mérgezés

2024.04.13. 10:56

Ammóniamérgezés történt Kisvárdán - 14 embert kellett kórházba szállítani

Műszaki hiba okozhatta az ammóniaszivárgást.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: GettyImages

Ammóniamérgezés történt a kisvárdai baromfi-feldolgozóban, az eset miatt 14 embert kellett kórházba szállítani – számolt be a hírről a haromhatar.hu.

Mint írták, az ammónia csütörtökön a késő esti műszak közben, a daraboló részlegen került a levegőbe. Rutkai-Dér Vivien tűzoltó főhadnagy, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kisvárdai cég háromezer négyzetméteres csarnokrészében az ammóniaszivárgást vélhetően technológiai meghibásodás okozta.

Lakott területet nem veszélyeztetett

– A telephely karbantartó szakemberei a gázt kizárták, ezzel az ammóniaszivárgás megszűnt. A helyszínre hat járművel érkeztek hivatásos tűzoltóegységek. A kiáramlott ammóniát vízsugarakkal hígították, majd az érintett csarnokrészt átszellőztették. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A katasztrófavédelmi mobil labor több helyszínen végzett méréseket – tudtuk meg a szóvivőtől, aki azt is elárulta, lakott területet az esemény nem veszélyeztetett, és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség. Az esetről és a mérgezésben érintett emberek állapotáról az Országos Mentőszolgálatot is megkérdeztük:

Arról tájékoztatták lapunkat, hogy a helyszínre több mentőegységet is riasztották. A mentők végül 14 embert szállítottak kórházba további vizsgálatok és megfigyelés céljából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában