Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.04.05. 10:48

Duplán rosszul jár, aki másokat átver

Az ügyészség szigorúan jár el azzal szemben, aki átver másokat, de azzal is, aki ehhez, akár meggondolatlanságból segítséget nyújt.

Szon.hu

A baráti kapcsolatban álló fiatal lányok közül egyikük elhatározta, hogy interneten, álnéven, drága és közkedvelt márkájú olyan ruhadarabokat kínál eladásra, melyek valójában nincsenek a birtokában, azokról csak fotókat töltött fel a hirdetési oldalakra.

Mindehhez kölcsönkérte a barátnője bankszámláját, azt kérve a vevőktől, hogy a pénzt oda utalják. A lány azonban a vevők által átutalt pénz ellenében terméket nem küldött, majd elérhetetlenné vált.

A barátnő meggondolatlanul lehetőséget adott bankszámlája használatára, megadta a szükséges kódokat, de nem győződött meg arról, hogy a társa a számlát bűncselekmény elkövetéséhez használja, ugyanis a megtévesztett vásárlóktól kicsalt összegek oda érkeztek.  

A lányok az így megszerzett pénzt együtt vették fel a számláról, és magukra költötték.

Az ellenük indított eljárás során a fiatalok már megkezdték a sértettek kártalanítását, ezért az ügyészség velük szemben az eljárást felfüggesztette, és mindkettőjüket pártfogó felügyelet alá helyezte, az ötletgazda lány pedig köteles valamennyi sértett teljes kárát megtéríteni- tájékoztatott Dr. Márton Anett Zsuzsanna a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában