Nyíregyháza

2024.04.09. 14:00

Mit árulnak el a mobiltornyok? 

A mobiltelefon cellaadatai a megkéselt fitneszmodell állításait támasztják alá.

Száraz Anita

Sz. D. a korábbi tárgyalásokon is azt vallotta: látta a feleségét azon az éjszakán

Forrás: Fotó: KM-archív

A Nyíregyházi Törvényszék tárgyalási jegyzéke szerint kedden az iratismertetés után akár a perbeszédek is elhangozhattak volna az elmúlt évek egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért ügyében, ám kiderült: a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolt Sz. D., a védőjén keresztül több beadványt is beterjesztett. A mobiltornyok adatai és a híváslisták alapján táblázatot készített, amelyből kiderült, hogy 2022 szeptemberében ő és a felesége hol voltak és hol töltötték az éjszakákat – a bizonyítási eljárás szempontjából a hónap utolsó napja a legfontosabb, hiszen ekkor történt a kis híján végzetes támadás.

Eltört a klopfoló nyele

A férfi 2022. szeptember 30-án hajnali fél ötkor a nyírteleki lakásukba hívta az akkor már külön élő, fitneszmodellként és személyi edzőként dolgozó feleségét, aki 6 óra körül érkezett meg. A vármegyei főügyészség vádirata szerint Sz. D. beengedte, s az ajtót kulcsra zárta.

Azt követelte, árulja el, hol töltötte az előző estét, majd egy húsklopfolóval fejbe vágta. 

Az asszony a földre esett, a férfi pedig többször is olyan erővel ütötte meg, hogy eltört a klopfoló nyele. Ezután elővett egy 17 centiméteres kést, többször hátba szúrta a feleségét, egy másik késsel pedig a nyakát szurkálta össze. K. I. halottnak tettette magát, Sz. D. pedig a fürdőszobában megpróbálta felvágni az ereit. Az asszony kimenekült a lakásból, és még volt annyi ereje, hogy segítséget kérjen a szomszédjától.
A férfit a nyíregyházi rendőrök a TEK szakmai irányítása mellett fogták el, a nő pedig csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően élte túl a támadást.

Azt mondta, látták egymást

Sz. D. a vallomásaiban azt mondta, féktelen dühét az váltotta ki, hogy aznap éjjel kiderült számára az, amit addig csak sejtett, azaz hogy a felesége megcsalja, ráadásul a nő a szemébe hazudott. Mint mondta, hajnalban elindult cigarettát venni, út közben pedig bement a nyíregyházi lakásukba, de a felesége nem volt ott. Tudta, hol lakik a férfi, s odament. Felhívta a feleségét, pár perc múlva pedig  a nő a férfival együtt jött ki a házból. Állítása szerint K. I. meglátta őt és visszaszaladt, ő pedig teljesen összeomlott. – A saját szememmel láttam őket, a feleségem pedig a szemembe hazudott. Fékezhetetlen indulat tört elő belőlem, nem voltam ura a cselekedeteimnek – ezt mondta korábban arról, miért támadt rá a feleségére.

Elutasított kérelmek

A Törvényszék elkérte a szolgáltatótól a cellainformációkat, a híváslistákat, és azt is, hogy a város egyes pontjairól mely tornyokra csatlakoznak a mobiletelefonok. Ezek az adatok K. I. vallomását támasztják alá, ami szerint a kérdéses éjszakát a lakásában töltötte. Sz. D. azt mondta, ennek ellenére kitart amellett, hogy aznap hajnalban látták egymást a férfi házánál. Informatikus szakértő kirendelését kérte, de ezt dr. Polyák Mónika törvényszéki bíró elutasította, ahogy azt sem engedélyezte, hogy kérjék le a K. I. és Sz. Cs. között folytatott Facebook-, illetve Viber-beszélgetéseket. 

Az eljárás április 25-én az igazságügyi orvosszakértő meghallgatásával folytatódik – ezt az ügyész és a védő is indítványozta –, de a perbeszédekre is sor kerülhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában