Rétközberencs

2024.05.17. 12:36

Telefonért és cipőért gyilkolt Szabolcsban

Letartóztatta a bíróság.

Szon.hu

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2024. május 17-én H.D. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2024. május 13-án a délutáni órákban egy Szabolcs vármegyei kocsmában találkozott a fiatalkorú sértettel, majd onnan együtt távoztak. Ezt követően egy kieső gyümölcsös közelében a gyanúsított el akarta venni a sértettől annak cipőjét és mobiltelefonját emiatt vita alakult ki közöttük. Ennek során a gyanúsított több alkalommal egy karóval fejen vágta a sértettet, majd a nyakára tekert egy pólót és megfojtotta. A gyanúsított a cselekmény után elvette a sértett cipőjét és mobiltelefonját, míg élettelen testét elrejtette a gyümölcsfák alatt.

A gyanúsított büntetett előéletű és jelenleg másik büntetőeljárás is van vele szemben folyamatban szintén erőszakos, személy elleni bűncselekmény elkövetése miatt.

A nyomozás még kezdeti szakban van, és a férfit egy kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság, mely miatt bűnössége tíz évtől húsz évig, vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Mindezek alapján a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, megkísérelné befolyásolni az eljárásban kihallgatandó tanúkat esetleg újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását - tájékoztatott dr. Szim-Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában