Csenger

2024.05.13. 16:10

Többen rosszul lettek a csengeri börtön építésénél

Összesen 24 ember került kórházba.

Csáki Alexandra

Az épülő csengeri börtön

Forrás: BVOP

„Valami nagy baj van a csengeri börtön építésénél, úgy tudom, több mint húsz ember szenvedett mérgezést gázszivárgás miatt. Itt vannak a mentők és a tűzoltók is” – jelezte olvasónk hétfő délután. Az esettel kapcsolatban megkerestük a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálatát, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a mátészalkai hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók vonultak ki a helyszínre. A katasztrófavédelem munkatársai 86 embert menekítettek ki az épületből, majd méréseket végeztek, ám a műszerek nem mutatták ki szén-monoxid jelenlétét. A tömeges rosszullétet valószínűleg a munkálatok során belélegzett anyagok váltották ki. A mentők összesen 24 embert szállítottak kórházba.

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és pr vezetője lapunknak elmondta: a helyszínre 8 mentőegység érkezett, összesen 24 ember került kórházba vizsgálat céljából. Megtudtuk: a legjellemzőbb tünet a torokkaparás volt, senkinek az állapota nem volt súlyos. 

-------------

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) hétfőn az MTI-vel.

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: a csengeri börtön építésében hétfőn részt vevő 97 fogvatartottból 12-en, míg a munkáltatást biztosító 37 személyi állományú ember közül hárman torokkaparást és szemirritációt tapasztaltak.

Hozzátette: a műveletirányítók a munkavégzést azonnal beszüntették, a szükséges munkavédelmi intézkedéseket megtették, és ezzel egy időben értesítették az Országos Mentőszolgálatot és a katasztrófavédelem munkatársait.

Szakemberek vizsgálják a tünetek kialakulásának lehetséges okait - mondta Makula György.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában