Helyi közélet

2008.06.07. 21:28

Kilátástalan helyzetünk, segítségre várunk

<p>Újfehértó - Nehéz helyzetbe kerültem, ami nem az én hibám – keresett meg bennünket egy újfehértói anya. – Elváltam, egyedül nevelem két kiskorú gyermekemet. A volt férjem nem fizet tartásdíjat 2000 óta.</p>

Ötvenszázalékos rokkantnyugdíjas vagyok. A családi pótlékkal az összes jövedelmünk havonta nem éri el az 50 ezer forintot. Banki hitelt vettem fel, mert a körülményeim rákényszerítettek. Amikor elváltam, a nagyfiam vásárolta meg hitelre az apja részét, hogy elhagyja a házat. Addig egy fedél alatt voltunk kénytelenek élni vele, aki egy agresszív alkoholista, sokszor voltunk életveszélyben! Megmondta: ha nem adjuk meg a részét, ránkgyújtja a házat. Én nem juthattam hitelhez, a fiam vette fel, ő akkor még keresett. Sajnos, egy ideje ő is rossz útra tért, nem dolgozik, felvette a sok hitelt a banktól, ráadásul elment kezesnek egy barátjának, a több milliós kocsi ügye most a bíróságon van. Egy ügyvéd azt tanácsolta, váltsam meg a fiam részét a házból, mert elárverezik a fejünk felől még a hajlékunkat is. Emiatt vettem fel a lízinghitelt. Egy ördögi kör, amibe kerültem, és semmi kilátást nem látok. Eddig édesanyám a nyugdíjából pótolt, ám ez év januárjában meghalt. Egy évig ágyhoz volt kötve, én ápoltam. A temetés is sokba került, s csak magamra számíthatok, mert testvérem nincs. Kérem, segítsenek, nem tudok kihez fordulni!

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában