Helyi közélet

2008.07.01. 14:24

Puliszkáznak, nemezelnek a lápon Ecseden

<p>Ecsed - A hét végén rendezendő Ecsedi-láp Fesztivál hangulatát a lápi ételek illata és íze, valamint a kézműves mesterségek bemutatója határozza meg.</p>

– Példaértékű kezdeményezést indít útjára a nagyecsedi önkormányzat: Ecsedi-láp fesztivál néven hagyományőrző találkozót tartanak július 5-én. A rendezvényrőlKovács Lajos polgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit.

– Büszkék vagyunk a hagyományainkra, s az ősök életének bemutatásával az értékek megőrzése és átörökítése a célunk – emelte ki Kovács Lajos.
A fesztivál hangulatát 9 órától a spórban, kotuban készülő lápi ételek: a sült kolompér, a málépuliszka, a kőttesek és sültek illata, íze, valamint a kézműves mesterségek: a teknővájó, nemezkészítő, csuhéjos, mézeskalácsos bemutatója határozza meg. Közben helyi néptáncosok, népdalosok, hagyományőrző együttesek szórakoztatják a közönséget, akiknek műsora szintén az elődöket idézik.

– Sokszínű a város kulturális élete, amelyről egyesületeink, csoportjaink képet is adnak a rendezvényen – tájékoztatott a polgármester, s elmondta, igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy a műsorszámok között minden korosztály találjon érdeklődésének megfelelőt. A gyerekeket bábszínház és állatsimogató, a sportbarátokat labdarúgó- és ultibajnokság, valamint fogathajtó verseny várja.
A fesztivált 15 órakor nyitják meg, s az ünnepi perceket követően hortobágyi csikós bemutató, jubileumi mazsorett találkozó, majd könnyűzenei koncertek kínálnak szórakozási lehetőséget.

Bemutatkoznak a helyiek

A rendezvényen fellépõ nagyecsediek: Nefelejcs Nyugdíjas

Klub, Rákóczi Kovács Gusztáv Hagyományõrzõ

Együttes csoportjai, Õszirózsa Nyugdíjas Klub,

Gyöngyszemek Cigánytánc Együttes, Borostyán

Mazsorettcsoport, Ígéretek Énekegyüttes, Csillogó

Gyöngyszemek Táncegyüttes.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában