Helyi közélet

2008.09.19. 06:33

A rács másik oldala

<p>A legsötétebb tömegterrort kiváltó megmozdulás gyújtókanóca, az őszödi beszéd két éve hangzott el.</p>

Az évfordulóhoz közeledve már új törvényi elképzelések láttak napvilágot, hogy a jövőben melyik ( a gyakorló hatalom birtokosainak nem tetsző) szervezetet hogyan lehetne kollektíven bűnösnek nyilvánítva rács mögé zárni. Büntethető lenne például a hatósági intézkedés megzavarása, és az egyenruha használatával elkövetett megfélemlítés. Az elsőre szót sem érdemes vesztegetni. Ez alapján bárki, aki közterületen tartózkodik egy intézkedés közben, bezárható. A másik alapján nagy a gondom, mi lesz szegény busókkal?

Mint tudjuk a télutón ők zavarják el a hideget, (fa álarcban, bárány bőrös „egyen”ruhákban) bár a történelmi szerepük szerint még a törököket űzték el, bennük páni félelmet keltve. Elég lesz a tv-n vagy interneten keresztül megriadnom, vagy ott kell a hideg verítéknek kivernie a közelükben? Izzadság szagú erőlködés lesz megfogalmazni, hogy kiben, hány emberben kell félelmet kelteni az egyenruhás busók bezárásához?

Eközben a köztörvényes bűnözők egyre több jogot kapva a börtönökből szíre-szóra távozhatnak, mert kiengedik őket, legutóbb például a fekete sereg grál lovagnak nem nevezhető tagjai. A jövő közbiztonságát az jelzi majd, ha nem a bűnözők élnek rácsok mögött, hanem mi magunk? Ezzel csak egy komoly aggályom akad. Kesznyétenen sem az volt a gond, hogy a tolvajokat nem zárták rácsok mögé, hanem az, hogy Barna bácsi nem tudta önmagát elég jól rács mögé zárni…

Kapcsolódó cikkek:
· Két éve szivárgott ki az őszödi beszéd
· Tüntetések az évfordulón
· Gyurcsány-ellenes demonstráció

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában