Helyi közélet

2008.09.04. 13:10

Kutyatámadás a kocsmaudvaron Érpatakon

<p>Érpatak - Szerdán reggel egy érpataki kocsma udvarán az egyik törzsvendégre támadt<br /> rá a tulajdonos két kutyája. <dia width="900" height="700" alt="Kutyatámadás a kocsmaudvaron Érpatakon 2008.09.04."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kutyat_mad_s_a_kocsmaudvaron__rpatakon_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kutyatámadás a kocsmaudvaron Érpatakon 2008.09.04." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/Megk%C3%A9rdezt%C3%BCk%20-%20Kutyat%C3%A1mad%C3%A1sok.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

12:45: Kutyaharapást szőrével Érpatakon

 A megharapott férfi nagy hibát követett el, amikor be akart jutni a bezárt kapun keresztül a hátsó udvarra – állítják a falubeliek.

Kevesen és keveset tudnak a szerda reggeli kutyatámadásról; ezt állítják legalábbis azok az utcabeliek, akiket megkérdeztünk a tegnapi eseményekről. A helyszínen be volt zárva a lakóház alatt a pincében található presszó, a ház tulajdonosa és egyben a vendéglátóhely üzemeltetője nem tartózkodott otthon, mindössze néhány férfi üldögél a bezárt ajtó előtti asztaloknál.

Egyikük rövid tőmondatokban elmondja a történteket, ám elég szűkszavúan fogalmaz, látszik, hogy nem szívesen beszél. Az utcabeliek vagy nem hallottak az esetről, vagy nem akarnak róla beszélni, ám Érpatak főterén már közlékenyebbek az emberek: megtudjuk, hogy egy egyedül élő, ötven év körüli férfit harapott meg a kutya, de nem ismerik nagyon az érpatakiak sem, mert csak néhány hónapja költözött ide Újfehértóról.

Az esettel kapcsolatban elmondták: valószínűleg hányni akart a férfi, ezért indult el a hátsó udvarra. A szóbeszéd szerint a talpával rúgta be a bezárt kaput, többen úgy vélik, ittas állapotban volt, ezért is akart vehemensebben bejutni, de a kutyák elkapták, és a karján megsebesítették. A szerencsétlen férfiról a tulajdonos szedte le a kutyákat, ő hívta ki a mentőket is. A férfi bevallotta: ő volt a hibás, amikor az elkerített hátsó udvarra akart bejutni. A kapura egyébként ki van a téve a „Kutya harap!” tábla. A mentők a nyíregyházi kórházba szállították a férfit, akit a tulajdonos is bekísért, úgy tudjuk, azóta már többször meglátogatta őt.

11:35: Kollégánk a helyszínen van, információkat azonban egyelőre nem sikerült szereznie, mert a tulajdonost nem érte utol, a szomszédok szerint csak az esti órákban nyitja ki vendéglátóhelyiségét.

09:01: A rottweilerek az 56 éves helybeli férfi kezeit és lábait marcangolták össze, súlyos sérüléseket okozva. A kutyákat a kiabálásra kisiető gazdájuk szedte le a szerencsétlenül járt emberről. A férfit kórházba szállították, és több műtétet hajtottak végre rajta.

Az ügyben az Újfehértói Rendőrőrs indított vizsgálatot. A jelenlegi adatok szerint az állatokat kenneljük takarításának idejére engedték ki az udvarra. A kaput kulcsra zárták, és ’harapós kutya’ tábla is volt kint. A kocsma vendégei az udvaron keresztül mehettek ki a WC-re, ehhez a pultnál el kellett kérniük a kapu kulcsát. A megharapott férfi ezt nem tette meg, hanem berúgta a kaput.

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint az ebek tulajdonosát nem terheli felelősség. A kutyákat az állatorvos a helyszínen 14 napra karanténba helyezte.

- Fülöp Gergely r. főhadnagy, Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában