Helyi közélet

2008.09.23. 06:40

Életveszélyben a nyíregyházi Simai úton?

<p>Nyíregyháza - Ahogy arról beszámoltunk, múlt hét pénteken egy idős mozgáskorlátozott férfi, Párniczki István kereste fel a szerkesztőségünket, hogy segítsünk a Simai úton lévő közlekedését akadályozó problémák megszüntetésében.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/simai%20ut-nyiregyhaza-lorincz%20tamas-felujitas.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Párniczki urat ekkor elkísértük és megnéztük, hogy a libegő aknafedél, a járda közepén terpeszkedő villanyoszlop és a közlekedésre alkalmatlan járda milyen veszélyeket tartogat.

A Simai út ezen szakasza Lőrinc Tamás képviselőúr körzetéhez tartozik, így felvettük vele a kapcsolatot és megkérdeztük, van-e lehetőség arra, hogy a mozgássérült öregúr felvetéseire megoldást találjanak.

Lőrincz Tamás hétfő délelőtt meglátogatta a szerkesztőségünket és megnézte a Párniczki Istvánnal készített videó-összeállítást. A képviselő úr említést tett arról, hogy az idős férfit korábban már személyesen is felkereste, amely során a videón látottakon túl még egyéb hiányosságokat is megfogalmazott. Ilyen például egy közlekedési lámpával ellátott gyalogos-átkelőhely, amely a Simai út teljes felújításakor – amely 2009-2010-re tehető – valószínűleg elkészül. A libegő aknafedél, amely már bokatörést is okozott viszont már keményebb dió. A fedelek ugyanis a Magyar Telekom tulajdonában vannak, így hiába történt többszöri levélváltás, Lőrincz úr ez ügyben tehetetlen. Hasonló a helyzet a villanyoszlop kérdésében, mivel az E-ON a magas költségekre – közel kétmillió forint – hivatkozva, nem hajlandó az oszlopot arrébb helyezni.

Pozitívumként említhető, hogy Lőrincz Tamás úr elmondta, a közlekedésre alkalmatlan nagyjából 40 méteres járdaszakasz várhatóan egy-két héten belül felújításra kerül.

Mindössze bízni tudunk abban, hogy zűrös járdaszakasz hamarosan megújul, s nem csak egy újabb ígérettel lettünk gazdagabbak.

Előzmény:

Kapcsolódó cikkek:

- M. István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában