Helyi közélet

2008.09.26. 07:06

Postánkból: Ha népi demokrácia lenne!

<p>Akkor nem lehetne kérdéses, hogy lesz e víztározó, avagy sem, mert nem 5-600 gazda dönthetne az így-úgy „szerzett” földtulajdona nagyságának birtokában, 30-40 ezer állampolgártársa ellenében nem mehetne.</p>

Ez még abban az esetben sem így lenne, ha lenne működő demokrácia hazánkban! De nincs, ami annak néz ki, a cselekvések, döntések ismeretében, egy népkábító porhintés csak! És akkor sem így lenne, ha lenne több népíró, szerkesztő, akinek nem csak a munkahelye megtartása lenne a fő feladata, hanem népe, felvilágosítása, menedzselése is!

Tehát térségünkben nem a lakosság ellenzi ezt a beruházást, – akiket meg sem kérdeztek –, hanem egyes gazdák, önkormányzati tagok, polgármesterek, s pont azok, akiknek kötelessége a közösség érdekét (s nem a magukét) védeni!

A nagy földspekulációban jó páran tetemes vagyonra tettek szert a „törvénytelenség” időszakában. Szerintem, ilyenkor, a mindenkori kormánynak kellene a sarkára állni. A településvezető a vagyonával feleljen abban az esetben, ha pl. a tározók megépítését önös érdektől vezérelve akadályozza, s ebbéli magatartása folytán, tetemes kárt okoz a környezetének! Az első lépés lenne, a „feketén privatizált, zsebszerződéssel” szerzett földek felülvizsgálata!

Ehhez fontos lenne a törvény meghozatala! A sokat emlegetett demokratikus szavazás érvényesítése! Ne a tulajdon nagysága, hanem a többségi érdek legyen a meghatározó! Meg kell szavaztatni ez ügyben, a térségben élő állampolgárokat, akik mindenüket elveszíthetik egy árvízi tragédia után!

- E. Nagy István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában