Helyi közélet

2008.09.10. 07:42

Szia cica, van gazdád?

<p>Az udvarlásnak rengeteg módja van: a gyermekkori hajhúzgálás csak a kezdet, aztán talán még a&#160;pofonvágás is belefér a mai fiataloknál "szeretetük" kifejezése érdekében. <STRONG>Tatjana jegyzete</STRONG></p>

Hallottam már én is sokaktól sokfélét udvarlási szándékuk kifejezése érdekében. Ott van például a régimódi "meghívhatlak egy italra?" szöveg, vagy a kamaszkorban, félig illuminált állapotban előadott "va barátod?".

Van még a kolléganőm kedvence is, amikor a pasas odament hozzá, és megkérdezte: nagyon fáj? Ő zavartan nézett, és már csak megkérdezte, ha így alakult: mégis micsoda? Mire a srác a legszebb, ártatlan kiskutya tekintetét vette elő, s közölte: amikor leestél ide, a földre. Na, ez például nagyon nyálas, de azért valljuk be, hízelgő.

Általában az ilyen tenyérbemászó, vagy paraszt módon udvarló pasasokat elküldeném - vagy ha épp vacak napom van el is küldöm - a csudába, de azért valjuk be: vannak arcunkra mosolyt csaló, bájos udvarlási mondatok is, amikor akarva-akaratlan még szépen is nézünk a hol jóképű, hol kevésbé megnyerő pasasra, aki egyébként meg is érdemli, ha már ilyen kreatív volt.

Minap a barátnőm mesélt egy ilyen, inkább visszamosolygásra késztető történetet. Éppen sétáltak Nyíregyháza belvárosában - három vonzó csaj, akik a melegre való tekintettel még a kisszoknyát sem felejtették otthon -, amikor egy pasas szólt oda nekik egy kocsma teraszáról: "Szia Cica, van gazdád?". És ez az... Ez, amikor az ember lánya széles mosolyra húzza a száját, bájosan összeszűkül a szeme, és zavartan csak annyit válaszol: "hmmm?" Mindeközben a szűk szemnyílásából felméri a "terepet" és megfontolja, lesz-e ebből "macska-örökbefogadás"...

Kapcsolódó cikkek:

- Tatjana -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában