Helyi közélet

2008.09.07. 15:24

Vadászkutyák szimatoltak Nyírmihálydiban

<p>Nyírmihálydi - Még a szomszédos falvakból is érkeztek családok, baráti társaságok Nyírmihálydiba, hogy megtekintsék az íjász-, sólymász- és vadászkutya-bemutatót, a virtuális lövészetet, s nem utolsó sorban a Dolly Roll koncertet. <DIA alt="Vadászkutyák szimatoltak Nyírmihálydiban 2008.09.08." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_BSE_f_l_nyes_sikert_aratott_2008_09_07_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Vadászkutyák szimatoltak Nyírmihálydiban 2008.09.08." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Vadászhimnusz csendül fel szombat reggel NyírmihálydibanPócspetriMohosmenti Dalárda előadásában, így indult útjára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadásznap a Népek kertjében. Az ünnepségen Nyisztor Ferencpolgármester mondott köszöntőt, dr. Móra Istvánelnökkitüntetéseket adott át.

Kulturális és szabad programokkal folytatódott a nap, még a szomszédos falvakból is érkeztek családok, baráti társaságok, hogy megtekintsék az íjász-, sólymász- és vadászkutya-bemutatót, a virtuális lövészetet, a település színpadra lépő ifjú és örökifjú büszkeségeit, s nem utolsó sorban a Dolly Rollkoncertet.

A vadászok olykor nemcsak fegyverhez, hanem ecsethez is nyúlnak – derült ki a vadászfestőkkiállításán, a szebbnél szebb alkotásokat figyelve. A főzőversenyt is nagy érdeklődés kísérte: a nyírgyulajivadászokcsapata őzpörköltet főzött Molnár János vezetésével, aki húsz éve segíti a fiatal, kezdő vadászokat.

A rohodi vadásztársaság finom gulyáslevest főzött. Vezetőjük, Gábor Barna elmondta: az alapanyagot ajándékba hozták, s szívesen vendégül láttak mindenkit. Az ízek csatájából végül a tiszaberceli csapat került ki győztesen, a zsűri külön díját a balkányivadászok kapták. Este tűzijátékkal búcsúzott vendégeitől a megyei vadásznap.
- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában