Helyi közélet

2008.10.17. 15:14

A harmóniára törekedve újította a nyíregyházi városházát

<p>Nyíregyháza - A kívül-belül megújuló városházán járt pénteken a belsőépítész.</p>

Pénteken személyesen győzödött meg a tervei alapján felújított nyíregyházi városháza belbecséről és külcsínéről Szenes IstvánYbl-díjas belsőépítész.

– Komoly kihívást jelentett megfelelni annak, hogy a régi és az új között megtaláljuk az egységet a Krúdy-teremben. Lehetett volna ultramodernebb a változtatás, ám úgy gondolom, hogy a felújítással az ellenpontozás méginkább kiemeli a meglévő értékeket, kibontakozik a gyönyörűsége – vélekedett a a Szenes Design Stúdió vezetője, majd hozzátette, hogy komplex feladatot vállalt, hiszen a rekonstrukció része volt több iroda, a kisterem, a lépcsőház, a fogadóelőtér és a belső udvar kialakítása és átformálása.

– A Krúdy-terem nem pusztán látványosság, munkahelyként is funkcionál. Észrevétlenek a gépészeti felújítások, a látható részen pedig ügyelni kellett a praktikumra. A legalkalmasabb világítási szisztémát választottuk ki, ami a Szépművészeti Múzeumban bevált. Egyeztettünk a műemlékvédelmi hatósággal, mely támogatta az elképzelésünket. Még nincs teljesen kész, a finomságok hiányoznak, de hamarosan a helyükre kerülnek. Több évtizedes szakmai múltam során sok kifogás nem merült fel a munkáimmal. Amennyiben a közgyűlés tagjainak túlnyomó része a változás mellett van, nyilván nincs akadálya. Törekedtünk a harmónia kialakítására, úgy érzem, megfeleltünk a mai kor által támasztott igényeknek.

- Ladányi Tóth Lajos -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában