Helyi közélet

2008.10.29. 06:26

Csukamáj olaj

<p>Dezsőkének gyenge a csontja, ezért csukamáj olajat kell ennie, ami igen rossz ízű, ezért apuka minden kanál elfogyasztása után ad neki egy százast. Amikor elfogyott a csukamáj olaj, Dezső megkérdezte mi lesz a pénzzel? Mi lenne, kérdi apa veszünk belőle egy újabb üveg csukamáj olajat. <STRONG>Pusztai Sándor jegyzete</STRONG></p>

No nagyjából ilyen szokott lenni az a hitel, amit a „jólelkű” IMF nyújt a rászorulóknak. Most azt kellene megérteni, hogy mi szüksége van Magyarországnak a ráerőltetett kölcsönre, ugyanis az ország eladósításában minimum vitatott megítélésű Fekete János szokta mondani, hogy nem baj a hitel felvétel, (remélhetően ezzel a jutalékos közvetítésben résztvevők is egyetértenek) és Magyarország még minden törlesztését időben teljesítette.

Az engem kérdezőknek azt is meg kellene magyaráznom hogy miért lenne jó, ha már holnap bevezetnék a még le sem gyártott új fém kétszázas helyett az Eurót, de az a gondom, hogy erre a választ én sem tudom. Az ECU előnyeit nagyjából annyit magyarázták, mint az Uniós csatlakozás előnyeit, amiből azt értettem meg, hogy most már nekem is lehet Bécsben cukrászdám.

Az érpataki polgármester az uniós politikai impotenciára válaszul és csatlakozva leányfalui kollégájához levette az uniós zászlót a hivatalról. Egyre inkább hajlok a gondolatra, hogy négy évvel a lelkes és azóta csalódottan megtapasztalt uniós csatlakozás után talán lenne értelme egy uniós csatlakozást megerősítő népszavazásnak is. Mindig azzal fenyegetnek, hogy ha nem így vagy úgy lesz, akkor az unió kizárhat tagjai közül. Nosza tegyék meg, de ha nem zárnak ki, akkor élek a gyanúval, hogy ez az üzlet megint nem nekünk jó.

Világválság van, aminek az a lényege, hogy a bankok nem bíznak egymásban, ráadásul ők helyezték ki felelőtlenül a pénzt, ami a betétesek letétjének tíz-százszorosa. Emlékeznek még a tavalyi évre? Egymást túllicitálva nyomták a hitelt mindenre, ha kellet, ha nem, ugyanis a kereskedők is jutalékot kaptak, ha nem készpénzben adták el a terméket, hanem hitelre. Akik akkor nagyot kaszáltak, most sírnak? Úgy érzem, ezek a Dezsőkék nem kaptak elég csukamáj olajat, puha maradt a csontozatuk, valahol a gerinctájon.

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában