Helyi közélet

2008.10.27. 12:51

Csupasz nők és ordibáló fejek Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza – Meztelen nők, kiáltó fejek, betűk. Különböző formákból készítenek díszes stukkót, amelyek mellett - vagy éppen alatt -, minden nap elmegyünk. Nyíregyházán végigvettük az ismertebb épületek kevésbé ismert alakjait. Játszanak velünk! Tippelje meg fórumunkban, melyik hol található! A megoldást este megtudhatja! <dia width="900" height="700" alt="Csupasz nők és ordibáló fejek Nyíregyházán 2008.10.27."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Csupasz_n__337_k__s_ordib_l__fejek_Ny_regyh/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Csupasz nők és ordibáló fejek Nyíregyházán 2008.10.27." /></a></dia></p>

A turisták kedvelik a Nyíregyházán található szép épületeket, amelyeken a stukkók emberi alakokat formáznak meg. Ezek „szemmel kísérik” utunk a belvárosában. Külön érdekesség, hogy a motívumok az ókori minták alapján meztelenül szerepelnek, vagy éppen csak a fejük látszik, nyitott szájjal, ami olyan hatást kelt, mintha fentről ordibálnának ránk. Persze a hangjukat nem lehet „hallani”, hiszen leginkább csak elsétálunk mellettük, anélkül hogy észrevennénk „jelenlétük”.

Kapcsolódó cikkek:

-K.A.-  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában