Helyi közélet

2008.10.14. 16:42

Elfogták a sorozatbetörőket Tiszavasváriban

<p>Tiszavasvári - Augusztus közepe óta rendszeressé váltak a hétvégi ház feltörések a Tiszavasvári és Szorgalmatos között fekvő szőlőskertekben.</p>

Az ismeretlen tettesek mintegy 60-70 ingatlanra törtek be és vittek mindent, ami mozdítható volt; hosszabbítót, bográcsot, függönyt, evőeszközt, fűnyírót, permetezőt. A lopási kár házanként ezer és százezer forint között mozgott. Volt olyan tulajdonos, akihez a néhány hónap alatt háromszor is betörtek.

Az elkövetők után folytatott nyomozással párhuzamosan a Tiszavasvári Rendőrkapitányság figyelőszolgálatot szervezett a területen. Az éjjellátó készüléket is bevető rendőrök kitartó munkája október 13-án éjszaka hozta meg gyümölcsét, amikor elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható ötfős bandát. A tetten ért tolvajok menekülni próbáltak. Volt, akit a helyszínen, a többieket még az éjjel lakásaikról állították elő.

A házkutatások során a nyomozók lefoglaltak számos betörésből származó tárgyat. Több víkendház tulajdonos még nem fedezte fel, hogy hozzá is betörtek, esetleg nem tett feljelentést, ezért a további sértettek felkutatása is folyik. A 25- 46 éves tiszavasvári, illetve tiszaladányi lakosokat a kapitányság kedden őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában