Helyi közélet

2008.10.16. 09:39

Fórumunkból: Fakabátok vs. sofőrök

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg - Heves vitát váltott ki fórumozóink között a szerdán megjelent "Felkészületlen rendőr, vagy túl okos autó?" című cikk. Érdekes témákat vetettek fel olvasóink! Nézze meg és szóljon hozzá Ön is!</p>

Pacho így vélekedik:

Bármit lehet mondani, de a rendőrök zöme nincs tisztában a hatályos jogszabályokkal. Nincsenek megfelelően felkészítve, sőt ők is szabálysértéseket követnek el. Úgy gondolják, rájuk nem vonatkozik a törvény, bármikor használhatják a mobiltelefonjukat vezetés közben, kézben tartva, ott fordulnak meg, ahol csak akarnak. Kérdem én: Milyen jogon várják el tőlem, hogy betartsam a közlekedési szabályokat, mikor azok is tojnak rá, akiknek példát kellene mutatniuk? Mindig az autósok vannak csesztetve, de a hajléktalanokat képtelenek kiszedni a lámpáktól, az út közepéről, holott nem kis balesetforrás. Ezt mikor lesznek hajlandóak megoldani a rend "bátor" őrei?

bogbod a határőrököt hozta fel, a róluk szóló vita így alakult:

Röviden ez a rendőrség már nem rendőrség ez már HATÁRŐRSÉG! Igen nem kapcsolják be az övet, nem irányjeleznek, lakóövezetben 50-nel mennek, sorolhatnám. Na de ezt ugy sem olvassa a vezető!

players így reagált:

Mi a baj a volt határőrökkel,nem ők akartak rendőrök lenni csak azt csináltak belőlük papiron. Semmilyen kiképzést nem kaptak. Szerintem ez nem az ő bajuk. Nem azt mondom hogy ez helyes eljárás,de ha veled jön szemben egy ködlámpás neked sem kellemes.

bogbod így folytatta: 

A határőrökkel semmi bajom de a rendőrként nem jól intézkedő határőrrel igenis sok. Ez 2 Szakma ugyebár te is biztos tudod.

nyboy a rendőrök védelmére kelt:

Jó lenne, ha rendőrök sértegetését, bántását befejeznék. Sajnos a mai magyar rendőrnek semmire sincs már joga, mert minden intézkedés után panaszkodik az akivel szemben intézkedtek! Tüntetéseknél már a rendőrnek el kell futnia, ha mennek felé 20-30-an, mert nehogy túlkapás legyen... és sorolhatnám reggelik. Jelen esetben hibázott a rendőr kétségtelen, de azért mert ember és azért mert a béréből nem telik Mercedesre - pedig az állami szerveknél dolgozók több bért érdemelnek, mert a hazáért dolgoznak és nagy veszélynek vannak kitéve, bárki bármit is mond. Inkább azt kell megnézni, miből vette az illető a 0 km-es autót - gondolom full-extrasan!

Ist1 is hasonló véleményen van:

Már megint az irigység, hogy miből vette! Ha valamiben nem száz százalékosan biztos, nem szégyen ha megnézi a kocsit, nem lesz attól kisebb, ha elengedi és majd otthon utánanéz vagy a parancsnokával megnézik az ilyen esetet, utánanéznek, mert inkább ez szolgálná a tekintélyt, mint a tudatlanságból eredően ragaszkodni valamihez, ami nem is úgy van. A régi mondás: Az nem baj ha valaki valamit nem tud, a baj ha tudja és az nem úgy van.Az ilyen eseteket nekik még oktatják is, csak mindenütt vannak rossz tanulók. Csak az a baj, hogy mind itt van ebben a megyében!? 

Ist1 egy egy hasonló történtet is megosztott velünk:

Én is jártam már így, csak rendszámtáblával. Az elől levő A tipusú rendszámtábla a hűtőnyiilás felét eltakarta volna, a lökhárítón is úgy volt kiképezve gyárilag a hely, hogy az un. B tipusú rendszámtábla helyezhető el. De a szalonban egy otromba A tipusút raktak fel. A rendőrhatóságtól engedélyt kértem megindokolva, a B tipusúra. Az engedélyt megadták, mert azért a magasabb rangúak kétség nem fér hozzá, hogy értenek ehhez. Az engedély alapján a rendszámot legyártották, egyet leadtam, átvettem a B tipusút, fel is raktam és a forgalmi engedélybe be is jegyeztettem( mert ezt is meg kell csinálni). Na most jön a "mi rendőrünk a kövesút szélén". Megállított, kötekedett egy ideig, aztán mikor megmutattam az engedély másolatát és a Magyar Közlönyt is az erre vonatkozó rendelettel( mert ugye az ember legyen "óvatos" és ha megteheti legyen nála a rendelet is) nagyon csodálkozott és még elnézést se kért. Pedig akkor és ott ezt vehette tanulásnak is. Hát ilyenek a mi rendőreink egy része, "szaladgálnak és félnek". Aztán egy másik autóval is így jártam de Borsod megyében, egy olyan kocsival, amelyik gyárilag úgy volt szerelve, hogy a motor indításakor a tompított fény automatikusan bekapcsolt. Itt is volt ám csodálkozás! De itt legalább hamar túljutottunk a kötekedésen.

Hozzászólna Ön is? Megteheti: lépjen be fórumozóink táborába, és mondja el véleményét!

Előzmény:

Rendőrségi híreink:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában