Helyi közélet

2008.10.09. 12:33

Jobbik-sajtótájékoztató: Méreggel etetnek bennünket Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Minél több utat tesz meg egy termék, annál inkább televan káros, szennyező anyaggal.</p>

Míg a szabolcsi alma a fán rothad el, a bevásárlóközpontok a drága külföldit használják. A hazai tej-, hús- és gyümölcstermelők tönkremennek, miközben távolról mindenféle anyaggal mérgezett, szennyezett terméket hozunk be az országba. Mindezt Lipusz Zsolt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pártnyíregyházi szervezetének alelnöke mondta tegnapi sajtótájékoztatóján a Kínából kiinduló élelmiszerbotránnnyal kapcsolatban. Mint hangsúlyozta, mindez csak a jéghegy csúcs, hiszen nagyon sok olyan élelmiszerrel etetnek bennünket, amelyek káros anyagokat tartalmaznak. Hibás a kormány politikája akkor, amikor megengedi a multik térhódítását, hiszen azok tönkreteszik a magyar gazdákat, vállalkozókat. Éppen ezért a kormánynak védenie kellene a magyar termékeket, hiszen minél több utat tesz meg egy termék, annál inkább televan káros, szennyező anyaggal.

A hétfői, Monorierdőnél történt vasúti szerencsétlenségről a következőket mondta a Jobbik politikusa: A MÁV szétrablása óta eleve kódolva volt, hogy előbb-utóbb lesz egy tömegkatasztrófa. A hivatalos közlés ellenére a párt úgy gondolja, kábelátvágás vagy valami hasonló bűncselekmény történt, legalábbis a legtöbb megszólaló ezt a variációt véli elfogadható magyarázatnak. Ennek az állításnak az az alapja, hogy hazánkban valóban ellopják a csavarokat, a síneket, a kábeleket haszonszerzés céljából. Lipusz Zsolt szerint jól körbehatárolhatóak azok az emberek, akik gondolkodás nélkül megteszik ezt a bűncselekményt. Az ilyen esetek elkövetőit kézre kell keríteni, s keményen meg kell büntetni – hangsúlyozta Lipusz Zsolt, aki zárásként a sajtószabadság nevében kifogásolta, hogy Nyíregyházán több nyomtatott és elektronikus sajtóban nem közlik a Jobbikkal kapcsolatos híreket.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában